Louise L. Hay – započnite veliko pospremanje sobe života

Blog, Lifestyle
Louise L. Hay / Kućanski poslovi

Pretpostavljam da je većina vas već čula za jednu od najpoznatijih autorica knjiga za samopomoć Louise L. Hay. Oni koji nisu, imat će priliku upoznati se s njezinom životnom filozofijom putem jedne od njezinih najprodavanijih knjiga “Kako iscijeliti duh i tijelo”.

Sve ono o čemu Louise priča proizašlo je iz njezinog osobnog životnog iskustva, tj. iz uspješnog suočavanja s brojnim životnim problemima koji joj, unatoč svoj njihovoj težini, ipak nisu uspjeli uništiti duh već je iz njih izvukla ono najbolje – ne samo da je u potpunosti preokrenula svoj životni stil i na taj si način osigurala mir i blagostanje, već je i milijune drugih ljudi u svijetu potaknula da promjene perspektivu i da svu bol koja ih je u životu snašla, bila ona primarno psihičke ili fizičke prirode, sagledaju iz drugačije perspektive, te da promjenom načina razmišljanja, promjenom odnosa prema samima sebi, iscijele svoj duh i tijelo.

Louise L. Hay / Kućanski poslovi
Louise L. Hay. Izvor: http://www.louisehay.com/

Evo nekoliko ključnih savjeta iz knjige „Kako iscijeliti duh i tijelo“ koji su pomogli mnogima, a vjerujem da će i vama biti korisni pri pospremanju velike “sobe života”.

„Život je, zapravo, vrlo jednostavan: koliko dajemo, toliko i dobivamo.“

Louise tvrdi kako svojim načinom razmišljanja i osjećanja kreiramo svoja iskustva, niti jedna osoba, mjesto ili stvar ne mogu imati moć nad nama osim ukoliko im to sami ne dozvolimo. Naša podsvijest prihvatit će sve ono u što vjerujemo i to manifestirati pri svemu što u životu činimo. Primjerice, uvjeravate li sebe neprestano da ste nespretni, ta nespretnost će se neprestano pojavljivati u svemu što radite. Probajte o sebi razmišljati na drugačiji način i poradite na onome za što smatrate da je uzrokovalo vaše ranije nespretnosti (manjak pažnje, brzanje i sl.). Očistite se od negativnih uvjerenja kako biste samima sebi otvorili prilike za bolji i zadovoljniji život. Također, zapamtite da je vaša snaga uvijek u sadašnjem trenutku, ne opterećujte se prošlošću i ne plašite se budućnosti.

Louise L. Hay / Kućanski poslovi
Izvor: Pixabay

„Ogorčenost, kriticizam, grižnja savjesti i strah uzrok su svih naših problema.“

Negativni su osjećaji glavni uzrok naših problema i bolesti, a imamo ih obično zato što druge okrivljujemo za ono što nam se događa i što ne preuzimamo odgovornost za svoje vlastita iskustva. Načinom razmišljanja u život možete privući ljude koji će se odnositi loše prema vama i činiti vas još nesretnijima. Osobe koje nemaju samopoštovanja obično u život privuku različite vrste zlostavljača. Ključ zdravlja, psihičkog ali i fizičkog je ljubav prema samome sebi. Zavolite sami sebe da biste mogli voljeti druge i da bi oni mogli voljeti vas. Vrlo je važno očistiti se od svih negativnosti zaostalih iz naše prošlosti, a da bi to bilo moguće, morate biti spremni oprostiti – i sebi i drugima. Louise vjeruje da sve bolesti dolaze od nemogućnosti da se oprosti i od manjka ljubavi za samoga sebe.

Louise L. Hay / Kućanski poslovi
Izvor: Pixabay

„Ustanovila sam da, ako stvarno volimo sebe i ako se prihvaćamo tu gdje se nalazimo, sve nam polazi od ruke. Na svakom koraku događaju nam se mala čuda. Naše se zdravlje poboljšava, zaradimo više novca, imamo više sreće u ljubavi i iskazujemo sebe na kreativniji način. Sve nam se to događa bez mnogo napora. Ljubav prema sebi i prihvaćanje sebe, stvaranje osjećaja sigurnosti, povjerenja i zasluge privući će k nama više sreće – iskrenije ljubavi, novi posao, novo i bolje mjesto za življenje, čak će normalizirati i našu tjelesnu težinu.“ Louise L. Hay

Započnite veliko spremanje

Promislite malo o svojoj prošlosti, zapitajte se koja vas uvjerenja vode kroz život i pripremite se za veliko pospremanje. Što činite kad pospremate sobu? Vjerujem da neke stvari gledate s ljubavlju i brinete o njima (čistite ih od prašine, perete). Neke vam stvari jednostavno više ne služe i njih se rješavate. Ne uzrujavate se kad bacate staro smeće i sve ostalo što vam smeta i pravi nered. Tako se nemojte uzrujavati ni kada odbacujete stara uvjerenja koja ničemu ne služe i samo vam prave pomutnju u životu.

„Kada bi dijete odustalo pri prvom padu, ne bi nikada naučilo hodati.“

I zapamtite, za sve promjene koje želite vidjeti u životu treba vrijeme i strpljenje. Sasvim sigurno ćete puno puta posrnuti, pasti, ali se nakon toga nastojte ustati i ne odustati od sebe samih. Naučiti voljeti sebe, naučiti opraštati, naučiti živjeti bez negativnih misli – sve to jednako je bilo čemu drugome što pokušavate naučiti, uz koncentraciju, vrijeme i strpljenje, potrebna je praksa da bi postalo stvarnim dijelom vašeg života.