Kako najbrže ukloniti životinjske dlake s odjeće, namještaja i tepiha?

Blog, Kućanski poslovi
kako-najbre-ukloniti-ivotinjske-dlake-s-odjee-namjetaja-i-tepiha

Samo vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko ljubavi i radosti ta divna stvorenja mogu unijeti u dom! Također, samo vlasnici kućnih ljubimaca znaju koliko životinjske dlake znaju biti izazovne za čišćenje, pogotovo ako se ljubimac intenzivno linja jednom ili dva puta godišnje. Srećom, mi i za te izazove imamo učinkovita rješenja!

Uklanjanje životinjskih dlaka s odjeće

Žurite na posao i na samom izlasku iz kuće vaša se mačka odluči elegantno pomaziti o vašu nogu, tj. o vaše hlače? Ljepljivi valjak za odjeću super je rješenje za životinjske dlake u ovakvim situacijama, no što ako ga nemate pri ruci?
Smočite lagano ruke vodom i pokretima prema dolje uklonite dlake s nogavica. Dlake će od vode postati teže i neće se moći zadržati na hlačama nego će ostati na vašoj ruci.

Uklanjanje životinjskih dlaka s namještaja

Ako vaš ljubimac voli boraviti s vama na kauču, taj je prostor potrebno redovno čistiti, pogotovo u razdobljima kad ljubimcu otpada dlaka više nego inače.
Možete koristiti mini usisavač ili neke puno jednostavnije proizvode poput čiste spužvice za suđe ili gumenih rukavica.
Spužvicom lagano možete prelaziti preko mjesta koje treba očistiti (možete ju i vrlo malo smočiti) kako bi se dlake zadržale na njoj. Na isti će vam način poslužiti i gumene rukavice – stavite ih na ruke i protrljajte kauč kako bi se dlake skupile u hrpice koje će vam onda biti lako pokupiti.

Uklanjanje životinjskih dlaka s tepiha

Tepisi na kojima borave ljubimci mogu biti pravi izazov za čišćenje. Naravno, dobar usisavač (možda robotski?) itekako će vam biti od pomoći, no za one najupornije dlake i najkompliciranije tepihe trebat ćete pojačanje! A ono se krije u predmetima kojih se možda do sada niste dosjetili – u kamenu za pete i u čistaču stakala s gumenim nastavkom! Upravo su ova dva predmeta uvela svojevrsnu revoluciju po pitanju čišćenja tepiha u domovima ponosnih vlasnika kućnih ljubimaca diljem svijeta! Probajte prijeći kamenom ili čistačem po tepihu i nemojte se iznenaditi ako vas dočeka još malo izgubljenog krzna vašeg ljubimca!

No da se stvar sa čišćenjem životinjskih dlaka u kući ne bi pretjerano zakomplicirala, savjetujemo preventivno djelovanje! Redovno iščetkavajte krzno svog ljubimca u razdoblju linjanja, pomozite mu da se riješi nepotrebnog “kaputića” i usput si olakšajte čišćenje doma!