In Blog

Bez obzira o kojem materijalu posuđa je riječ, problemi oko održavanja su više manje isti. Različite mrlje i ostaci hrane koji pružaju otpor čistoći su najčešći neprijatelji svake domaćice. Stoga vam u današnjem članku donosimo par univerzalnih savjeta kako i koliko često održavati i čistiti posuđe i lonce.

Posuđe i lonce bi trebalo generalno čistiti jednom u mjesec dana kako biste s  njih uklonili sve mrlje nastale tokom korištenja. Nadamo se da će vam naši današnji savjeti pomoći, i svakako nam javite rezultate nakon ih što ih primjenite.

  1. Već i ptice na grani znaju da je najbolji borac protiv nečistoća-soda bikarbona. Ona pronalazi svoju primjenu u cijelom domaćinstvu, pa tako i u održavanju posuđa.

Lonac( tavu, zdjelu..) napunite vodom da prekrije dno te ulijte 1.5-2.0 dcl octa i u to pomiješajte soda bikarbonu. Pustite da mješavina provrije i malo odstoji te jednostavno izlijte mješavinu i oribajte izvana i iznutra.

 

  1. Za čišćenje vanjskog dijela lonca (zdjele, tave..) napravite pastu od soda bikarbone pomiješane s malo vode, nanesite na vanjski dio posuđe, pustite da odstoji par minuta te izribajte.
  2. Za uklanjanje kamenca koristite ocat: u omjeru 1:3 ulijte ocat i vodu, pustite da prokuha i nakon toga odstoji desetak minuta te oribajte s deterdžentom za suđe.

Sve posuđe trebate redovno održavati nakon svake uporabe, lakše ih je oprati netom nakon uporabe uz pomoć deterdženta sa posuđe i spužvice.  Naravno da možete koristiti i kupovna sredstva za čišćenje posuđa, no prirodno je uvijek bolje i manje agresivno reagira na vašu kožu.

 

Nadamo se da ćete primjeniti pokoji savjet, do idućeg puta,

Čitamo se! 😊

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search