Čišćenje kao poklon za Valentinovo?

Blog, Kućanski poslovi
Čišćenje kao poklon može biti pun pogodak Foto: Photopin

Približava nam se Valentinovo, a jeste li ikada razmislili da bi čišćenje moglo biti dobar poklon za ovaj dan? I to poklon muškog spola ženskom spolu, da budem preciznija. Čišćenje kao poklon možda ne zvuči baš primamljivo, ali kada malo bolje razmislite o tome, radi se o praktičnom poklonu kakav žene jako vole. Osim toga, u našoj kulturi još uvijek se smatra da su upravo žene najčešće zadužene za čišćenje, stoga vam onaj efekt iznenađenja kojeg možete izazvati ako ste se uhvatili čišćenja, a muškog ste spola, može donijeti mnogo plusova!

Dragi muškarci, mnogo je načina da iznenadite svoje bolje polovice, no, ruku na srce, otvaranje novčanika nije najbolji način da to pokažete. Trud, dobra volja, praktičnost i ljubav koja se na ovaj način može pokazati doista je nešto što će ostati zapisano u njezinom srcu još danima, mjesecima i godinama. Stoga evo nekoliko savjeta za muškarce koji žele čišćenjem iznenaditi svoje voljene ovog Valentinova.

  • Očistite mjesta na kojima ona najviše boravi

Sasvim je izvjesno da će vaša supruga ili djevojka primijetiti i ako ste odlučili očistiti samo kuhinjsku peć ili lavabo, ali za što bolji efekt, očistite onaj dio stana ili kuće u kojoj ona najčešće boravi i za kojeg znate da joj je veoma bitan. Na ovaj način bit će posebno dirnuta.

  • Koristite njezine omiljene mirise

Malo eteričnog ulja na krpicu za čišćenje čuda čini. Izaberite one miris ili miris za kojeg provjereno znate da je ona luda za njim. Ovako, uz ‘glanc’ opčinit će je i aromaterapija koju ste joj na ovaj način priredili. Zamislite i vi sami, primjerice omiljen vam je miris bora, uđete u prostor koji sav miriše po borovima… Nije li to jednostavno prekrasno?

  • Izaberite dan za čišćenje kada ona nije kod kuće

Neka to bude dan ili dva prije samog Valentinova, dok za samo Valentinovo ipak predlažem da provedete uz nešto romantičnije (barem kakav romantičan film) nego što je čišćenje! Najbolje je da svojoj boljoj polovici kažete neka ode s psom u šetnju, prijateljicom na kavu ili u šoping, a vi se za to vrijeme bacite na glancanje. Nemojte paničariti ako ne stignete sve očistiti dok se ona vrati. I samo jedna očišćena prostorija mnogo znači.

Čišćenje je zabavno, zar ne? Foto: Photopin
Čišćenje je zabavno, zar ne? Foto: Photopin
  • Ne zamarajte se sitnicama, ali nemojte previdjeti najvažnije

Ako nemate vremena za čišćenje iza ormara ili najudaljenijih polica, nemojte oko toga mnogo zdvajati. Očistite ono što se najviše vidi i što dolazi do izražaja. I svakako ne zaboravite očistiti figurice koje njoj tako mnogo znače!

  • Imajte plan B u rukavu

Ako ipak ni uz najbolju volju niste uspjeli očistiti onaj dio doma kojeg ste planirali, sjetite se da nije još sve izgubljeno. Na tržištu je mnogo servisa za čišćenje i uvijek stignete dan ili dva prije angažirati profesionalnog čistača da očisti neki dio domaćinstva. Primjerice, ako već znate da je vašoj boljoj polovici muka od čišćenja pećnice, angažirajte čistačicu koja će se pozabaviti upravo time.

Eto, dragi moji, možda vas je ovaj moj post malo iznenadio. Jer ipak bismo trebali živjeti u ravnopravnom društvu u kojem muškarci i žene dijele kućanske poslove. Nažalost, i sami znamo kako to ipak nije slučaj u najvećem broju slučajeva. Stog se nadam da će ovaj moj članak ipak biti inspiracija pripadnicima muškog spola da iznenade svoje voljene žene i djevojke barem za Dan zaljubljenih!