Što vaša omiljena Kućanica govori o vama?

Blog, Lifestyle
Kućanice Foto: ABC

Priznajem, potpuno sam opsjednuta serijom ‘Kućanice’! Još od prve epizode pobožno ju pratim, a moja ljubav ide do te mjere da se u vrijeme emitiranja baš sve u mojem domu stavi na čekanje. Nikakve večere, čišćenja, slaganje rublja, razgovori s ukućanima ne dolaze u obzir. Svi se miču iz dnevnog boravka i to je samo mojih 45 minuta za guštanje. Sigurna sam kako i među vama ima istinskih ljubitelja ove popularne američke (pomalo uvrnute) serije, pa zašto se ne bi malo pozabavili karakternim osobinama likova? Naime, razmišljala sam kako bi omiljena Kućanica mogla svašta zapravo reći i o karakteru nas samih… Pa krenimo!

Kućanice Foto: ABC
Kućanice Foto: ABC

Marcia Cross kao Bree Van de Kamp

Ona je Martha Stewart Wisteria Lanea – savršena domaćica, prijateljica, supruga i majka. Međutim, ispod savršeno ispolirane vanjštine leži oštećena i nesavršena žena koja ne preza ni pred čime kako bi zaštitila svoju obitelj. Svi se i dalje sjećamo epizoda u kojima je glumila trudnoću kako bi prikrila onu pravu – svoje kćeri, i time ju zaštitila od ogovaranja.

Što ova najdraža Kućanica govori o vama?

Vaš dom je kao apoteka. Prezirete nečistoću i neurednost. Podovi su uglancani, srebrnina bliješti, stol je savršeno dekoriran, a cijeli dom miriši na friško ubrano cvijeće. Odlično, čestitam, vi ste robot, bravo za vas! Opustite se ponekad, zaflekajte majicu umakom od ručka i pustite prašinu da se skuplja par dana. Zaboga ženo, živite!! Nemojte da vam godine prolete s metlom u ruci. Netko će vas zamijeniti za vješticu 😉

Felicity Huffman kao Lynette Scavo

Majka četvero djece. Pardon… savršena majka četvero djece. Divna supruga. Karijeristica, moćna u poslu koji obavlja, srčana i ustrajna, pomalo ‘kontrol frik’. Apsolutno odana obitelji, naposljetku se odriče karijere kako bi radila ono što zapravo najviše voli – bila supruga i majka.

Što ova najdraža Kućanica govori o vama?

Vi ste lavica. Borbena, hrabra, ne prezate ni pred čime da zaštitite svoju obitelj. Vaša djeca i suprug su uvijek, baš uvijek na prvom mjestu, i vječno ste zabrinuti jesu li su siti i da li im je možda hladno. Tridesetpetogodišnjeg sina koji ne živi s vama već deset godina, zovete dva puta dnevno uvijek s istim pitanjem: ‘Jesi li jeo?’. Nakuhavate do te mjere da biste od jednog obroka lako nahranili cijelu nogometnu momčad. Olabavite, ženo… Popijte čašu vina. Izađite s prijateljicama u kino i na večeru. Imam sjajnu vijest za vas – vaš suprug je savršeno sposoban napravit si sendvič sam. Ok, sad kad to znate, ajmo pravac wellness. Zaslužili ste!

Eva Longoria kao Gabrielle Solis

Uvijek ulickana, savršene šminke i frizure, ova ljepotica točno zna što želi i ništa je neće omesti na putu da upravo to i dobije. Ogromna kuća, skupi auto, dizajnerske krpice, zgodan suprug… Najveći strah koji ima je onaj od gubitka lijepog izgleda i naravno – novca. Na prvi pogled površna i plitka, ali kad zagrebete po toj savršenoj površini, naići ćete na vrlo srčanu i odanu prijateljicu.

Što ova najdraža Kućanica govori o vama?

Vi ste upravo sišli s naslovnice Vougea. Sve na vama vrišti ‘imam novaca i nije me to sram pokazati’. Imate isttančan ukus za modu i sve lijepo. Za vas pojam ‘kućanski poslovi’ znači slaganje tek kupljenih dizajnerskih krpica na police vašeg ormara. Koji je veći od prosječnog hrvatskog stana. Pranje posuđa i peglanje je za vas znanstvena fantastika, osim toga, postoji realna opasnost da ćete oštetiti te savršeno manikiranje nokte. Hm… krije li se iza te savršeno uglancane fasade prava žena? Vjerujem da – da… Nitko vam neće zamjeriti ukoliko se ponekad pojavite u trenirci i raščupane kose. To samo znači da ste ljudsko biće. Probajte, svidjet će vam se 😉

Kućanice - slične, a tako različite Foto: ABC
Kućanice – slične, a tako različite Foto: ABC

Teri Hatcher kao Susan Mayer

‘Najobičnija’ Kućanica od svih. Zabavna, slatka, draga. Šeprtljava, često zapada u najnevjerojatnije situacije zbog kojih nam je još draža. Super mama, njeguje prijateljski odnos s kćeri tinejdžericom i radi to odlično. Beznadna romantičarka, često ostaje sama i slomljenog srca. Odana prijateljica i partnerica. Ponekad prepopustljiva prema ljudima koji joj možda i nisu najbitniji u životu.

Što ova najdraža Kućanica govori o vama?

Vi možda niste najsjajnija kuharica i domaćica, ali zato ste genijalna mama i prijateljica. Ako imate kćer, sigurna sam da njezine prijateljice dolaze k vama kako bi zatražile savjete o dečkima, jer to ne mogu od svojih mama. Otvoreni ste, veseli i pristupačni. Do te mjere da susjedu šetate psa svake večeri, pečete kolače za lokalni starački dom, staroj prateti u šestom koljenu perete prozore svakih 7 dana i otplaćujete kredit bivšeg supruga jer ste, eto, pristali biti jamac. Ponekad je sasvim u redu reći ‘ne’, zapamtite to. Oni koji vas vole će shvatiti, a oni drugi otići. Što je definitivno pun pogodak za vas!

Nicollette Sheridan kao Edie Britt

Najzločestija Kućanica, otima muževe i dečke, sklona ucjenama i prevarama, laže, mulja, ne preza ni pred čime kako bi ostvarila svoje uvrnute ciljeve. Svjesna je svog izgleda i to debelo koristi kako bi stvari okrenula u svoju korist. Zločesta do te mjere da nam postaje simpatična.

Što ova najdraža Kućanica govori o vama?

Prazne limenke piva, boce vina, opušci i ambalaža od hrane posvuda, svakodnevna su slika u vašem domu. Ne zamarate se pospremanjem, a kuhanje vam je najomraženija aktivnost i izbjegavate ga u širokom luku. Kada vam vrt toliko zaraste da se u njemu nastani obitelj rakuna sa širom rodbinom, zovete lokalnog vrtlara u pomoć. Kojeg onda zavedete kako ga ne biste morali platiti. Ne pokazujete osjećaje i ne sklapate čvrsta prijateljstva, smatrate kako ste same sebi dovoljna… Hmmm… znate, nekad je čisto ok pokazati svoju ranjivu stranu, svatko je ima, ne zaboravite to. A i nekako je sve lakše dijeliti uz prijateljicu kojoj možete sve reći 😉

Dana Delany kao Katherine Mayfair

Ako je Edie najzločestija, onda je Katherine definitivno najluđa kućanica. Hladna, proračunata, ukočena. Umjetnog osmijeha, izaziva jezu u gledateljima svakom kretnjom. Žudi za ljubavi i bliskošću, oštećena zbog nasilnog odnosa iz prošlosti. Koliko god negativna bila, izaziva u nama sućut i empatiju.

Što ova najdraža Kućanica govori o vama?

I vi žudite za ljubavlju, pažnjom, lijepom riječju, zagrljajem, toplim pogledom… Ali ne biste to pokazali ni u ludilu. Iz tog razloga često djelujete kao da ste naprosto kompletno pozdravljeni s pameću. Nema se tu ništa drugo za reći 🙂
Eto dragi moji, nadam se da ste uživali u ovoj maloj karakterizaciji likova. Svakako bih napomenula da je cijeli tekst pisan isključivo šale radi te da vaša najdraža Kućanica apsolutno ništa ne govori o vama, osim to da se ukusi razlikuju. A sada vas lijepo pozdravljam, nova epizoda samo što nije krenula. Tišinu molim! 🙂