Horoskop i kućanski poslovi

Blog, Kućanski poslovi
Horoskop kaže da su Vage timski igrači u kućanskim poslovima Foto: Photopin

Jeste li se ikada pitali kako to da vaša sestra ima toliko različite navike čišćenja od vas? Zašto vaša kći nikada ne pokupi mrvice sa stola dok recimo vaš sin temeljito pere suđe? Ponekad možda i pretemeljito. Je li vam je ikada palo na pamet da postoje određeni dijelovi našeg karaktera koji nas razlikuju kao ličnosti, a da u svemu tome upravo horoskop ima važnu ulogu?

Pa, vjerovali ili ne u horoskop, sigurna sam da će vas, ako ništa drugo ovaj tekst barem malo razonoditi, a možda vam da i odgovor na neka pitanja.

Ovan

Ovnovi su nevjerojatno tvrdoglavi i uvijek su u pravu. Oni misle da je i Bog vjerojatno Ovan u horoskopu. Posjeduju taj samozadovoljan izraz lica koji svi znamo i – mrzimo. Kada su kućanski poslovi u pitanju, Ovnovi nisu nešto pretjerano oduševljeni njima, ali će ih se svakako primiti jer više od svega mrze živjeti u nečistom prostoru. A obzirom na svoje vladarsko držanje, s neredom će se uhvatiti u koštac na dva načina – ili će natjerati supružnika ili djecu da sve počiste, ili će unajmiti profesionalce. Ovnovi uglavnom drže neke rukovodeće pozicije, pa će za obično čišćenje toaleta okupiti cijeli tim kojem će onda stajati iza leđa. I naređivati.

Bik

Bikovi su poznati po svojoj odanosti i predanosti poslu. Njihova praktična strana u kombinaciji s umjetničkom prirodom često iznjedri neke zaista jedinstvene ‘sam svoj majstor’ projekte. Dobro će brinuti za svoju obitelj. Ali samo ako mogu dominirati i nametati svoju volju. Dakle, ako ste ih spremni pokorno slušati, obasipat će vas s puno ljubavi i pažnje. Ta njihova karakteristika malo podsjeća kao da streme božanstvu, ali kao što već znamo – Bog je Ovan 🙂 Obzirom da im ponekad treba i po nekoliko dana da donesu odluku, pred svakim kućanskim poslom će stati i neko vrijeme razmišljati. Vrlo su organizirani i ne daj Bože da nešto u kući nedostaje ili nije na svome mjestu. Sve vole učiniti na svoj način, a to uključuje i kućanske poslove. Ukratko – nitko to ne radi bolje od njih samih.

Blizanci

Blizanci ponekad mogu biti prilično teški… Ponekad pričaju sami sa sobom, ili se čak svađaju. No nemojte se čuditi ako ih uhvatite u svađi s nekim drugim, čak ni s malom djecom, ti ne biraju. Njihova dvostruka osobnost utječe i na njihove navike čišćenja. Poznati su kao dobri domaćini i čistunci. Sposobni su preurediti cijeli stan u samo jednom danu. S druge strane, ponekad su malo preopsjednuti čišćenjem. I kad kažem čišćenjem, mislim mahnitim ribanjem svega: kupaonice, toaleta, kade, pločica i svega što se izribati može. Obzirom da su ponekad dovoljni sami sebi, nemojte se začuditi pronađete li ih zatvorene u kupaonici s četkicom za zube u rukama. Kako čiste fuge između pločica. Bez brige, sutra ćete ih ionako naći pred televizorom s ostacima hrane zalijepljenima za odjeću. Blizanci, što reći… 🙂

Rak

Rak je vrlo brižan oko obitelji i doma, to je njihov prioritet, te će učiniti sve kako bi na tom polju sve teklo skladno. Briga o potrebama obitelji čini ih istinski sretnima i ispunjenima te ćete ih lako vidjeti kako u pet ujutro pripremaju doručak za cijelu obitelj. S jednakom pažnjom brinu i za kućne ljubimce. I svoje i tuđe. Savršeni su domaćini i domaćice. Njihova djeca nikada u školu neće otići gladna ili u poderanoj odjeći. Rakovi su čuvari mira u kući i pokazuju to na vrlo neuobičajen način – čišćenjem kuće od podova do krova. Svaki vikend. Koliko to god iritantno zvučalo, Rakovi na taj način pokazuju svoju privrženost obitelji i domu. Da, manijakalnim čišćenjem. Naviknite se.

Lav

Lavovi su rođeni vođe, najotvoreniji horoskopski znak, glasni, odlučni i traže pažnju gdje god se našli.
Snažni i hrabri, prije ili kasnije ostvariti će sve ciljeve koje su si postavili. Loša iskustva ne obeshrabruju Lava, dapače – motiviraju ga. Izuzetno su kreativne naravi, a to će u kombinaciji s njihovom ambicijom često dovesti do toga da dom preuređuju svakog vikenda. Ne, niste pogriješili kuću, to je vaša supruga Lavica opet preuređivala. S druge strane, neurednost ih ni najmanje ne smeta i vrlo lako će živjeti u nečistom domu ukoliko postoji netko tko će kad tad očistiti za njima. A ako ne postoji – naprosto će nazvati profesionalce. Razumijete, Lav je ‘kralj džungle’. A kraljevi, kao što znate ne čiste. Ok?

Djevica

Djevice su metodične, pametne, kritične, zahtjevne, ali humane. Pri komunikaciji s drugima uvijek će svoje mišljenje obrazložiti do u detalje, ali to je samo za dobro svih prisutnih, naravno. Što se kućanskih poslova tiče, Djevice su naprosto manijaci. Žao mi je, ali jeste. Sve što čiste, čiste dva puta, odjeću u ormaru redaju po prigodi, boji i teksturi. Ponekad i abecednom redu. Fuge između pločica čiste četkicom za zube. One svijet ne gledaju u nijansama crne ili bijele, neee… Za njih su jedine nijanse koje postoje čisto i besprijekorno čisto. Ako Djevicu pitate, sve na ovome svijetu ima svoje mjesto. A njihovo je na podu, ribajući imaginarnu mrlju. Ako želite izluditi Djevicu, recite joj kako ima nešto između zubiju. A onda se udobno smjestite i probajte ne umrijeti od smijeha dok ona mahnito četka nepostojeću prljavštinu ! 😉

Uvijek je tako - jedni prljaju i partijaju, a drugi čiste Foto: Photopin
Uvijek je tako – jedni prljaju i partijaju, a drugi čiste Foto: Photopin

Vaga

Vage su rođeni timski igrači, vole znati da se posao obavlja na vrijeme i ispravno. Uvijek će računati na svoje bolje polovice da zadatke izvršavaju skupa s njima. Nemaju skrivenih motiva, vjeruju u pravdu i pokušavaju izbjeći bilo kakve sukobe. Vole lijepo i glamur, a pri izboru odjeće najbitnija im je marka. Zato Vagu nikada nećete vidjeti u second hand dućanu, to je ispod njene časti. Sukladno tome, Vage istinski preziru čišćenje i kućanske poslove. Ako imate dijete Vagu i pokušali ste ga natjerati da počisti svoju sobu, onda znate o čemu govorim… Nema šanse! Vaga će provesti sate i sate preraspoređujući stvari po sobi da bi nakon toga pala ‘mrtva umorna’ na kauč uz obećanje kako će s čišćenjem nastaviti drugi dan. Što se naravno neće dogoditi!

Škorpion

Škorpioni su poznati kao vrlo predani radnici koji će se maksimalno posvetiti poslu koji rade samo kako bi njihov odlazak u mirovinu bio što ugodniji. Predani su partneri, no morate paziti da ih ne uvrijedite jer znaju biti prilično osvetoljubivi. Obzirom da su nervozni tipovi ljudi, rade sve vrlo brzo i uvijek na vrijeme, a to vrijedi i kod kućanskih poslova. Oni vole da sve bude na svom mjestu i ne žele trošiti puno vremena razmišljajući o tome kako i zašto očistiti nešto, oni naprosto to učine. Vrlo brzo obave što su naumili, i obave to perfektno. Naravno, ukoliko im putem prigovorite nešto, pripremite se na osvetu.

Strijelac

Strijelci su ekstrovertirani ljudi, komunikativni, otvoreni, širokih vidika, uvijek spremni na druženje i nove avanture. Romantični su tipovi koji vječno tragaju za istinom i odgovorima na sva egzistencijalna pitanja. Zanimaju ih povijest, religije i psihologija, pa se nemojte čuditi ako čišćenju pristupaju olako. Naime, čišćenje je za njih bezvezarija, neka sporedna stvar u životu oko koje se ne zamaraju pretjerano. Kada se konačno i odluče na čišćenje, vrlo vjerojatno će ga obavljati uz svoju omiljenu glazbu, plešući i pjevajući. Dakle – površno 🙂

Jarac

Jarci vjeruju da ako želite nešto postići u životu, morate biti marljivi i uporni. Oni će uložiti sav svoj trud i strpljivo čekati plodove svoga rada i muke. Realni su i praktični na putu do ostvarenja svojih ciljeva. Sve što rade, rede metodički, korak po korak kako bi bili sigurni da je sve dobro isplanirano. Tako je i sa čišćenjem. Za Jarca ne postoji ‘usisavanje tepiha’, o ne, ne… To je misija. S etapama. Od kojih svaka mora biti dobro izanalizirana i savršeno pređena po samo Jarcu znanom redu. Tako da ukoliko se Jarac primi, recimo čišćenja kupaonice, znate da ste slobodni ostatak dana za druženje s prijateljima, odlazak u kino ili šoping. Kad se vratite, bit će ionako tek na pola puta.

Vodenjak

Vodenjaci uvijek teže svijet učiniti boljim mjestom za život. Ljubazni su, vole pomoći i imaju hrpe prijatelja. Dobri su partneri, vjerni te nisu posesivni ni u kom pogledu. Kad je o čišćenju riječ, doživljavaju ga kao zabavu. Kada je Vodenjaku dosadno, on će recimo renovirati neku od prostorija u kući ili će promijeniti tepih. Vrlo su praktični, pa tako uvijek stvari vraćaju na mjesto i tako si zapravo smanjuju obujam posla. Ne skupljaju hrpe prljavog rublja i ne nagomilavaju suđe, pa tako rijetko moraju obavljati velika pospremanja. Ako primijetite Vodenjaka da mu je dosadno, naprosto mu uvalite metlu. I svi sretni!

Ribe

Ribe su najsretniji i najnesebičniji znak u horoskopu. Pomažu ljudima ne očekujući ništa za uzvrat, traže unutarnji mir i harmoniju. Dobrotvori su i često brinu za siromašne i bolesne. Spremni su se žrtvovati za svoje najmilije, a to vrijedi i kod kućanskih poslova. Ako imate dijete Ribu, onda znate da će vam ono prvo pomoći u čišćenju kuće. Rado će usisati, oprati prozore ili čak oribati pod. Kad odraste, Riba će nastaviti obavljati kućanske poslove s jednakim entuzijazmom. Samo, pitanje je gdje… U vlastitom kućanstvu ili kod one sirote starije susjede koju baš eto sad muči artritis…
Eto dragi moji, nadam se da ste se pronašli u ovoj simpatičnoj analizi horoskopa. A ako i niste, vjerujem da ste se barem dobro zabavili. Vjerovali ili ne u horoskop, činjenica jest da svi kućanskim poslovima pristupamo različito. I dok ih neki ne mogu smisliti, drugi ih obavljaju s lakoćom i smiješkom na licu. Horoskop ili nešto sasvim treće, prosudite sami!