Vrijeme je za čišćenje ureda

Blog, Kućanski poslovi

Čišćenje ureda? Sad? Unatoč ljetu i blagoj lijenosti koja nas sve dohvati kad sunce počne ozbiljnije grijati, radni prostor mora ostati čist i uredan kako bismo spasili što se spasiti da od produktivnosti po ovim vrućinama. Već sam pisala o važnosti dobre organizacije radnog stola, a sada je vrijeme da se posvetimo čistoći i urednosti cjelokupnog uredskog prostora. Evo zato nekoliko savjeta koji će vam pomoći da djelujete brže i učinkovitije kako bi vam ostalo vremena i za odmor ili sanjarenje o dalekim egzotičnim plažama!

Čišćenje ureda | Kućanski poslovi

1.Riješite se nepotrebnog

Vaš je radni prostor vjerojatno dobrim dijelom zatrpan stvarima koje vam zapravo ne trebaju. Svi oni papiri s kojima u brzini i gužvi niste znali što bi sad vam već predstavljaju pravi problem. Da ne govorim o svemu ostalome. Krenite se zato prvo rješavati svega nepotrebnog kako biste oslobodili radne površine.

“Da bismo uistinu cijenili stvari koje su nam važne, moramo odbaciti stvari koje više nemaju svoju svrhu.” Marie Kondo

2.Riješite se prašine i bakterija

Riješite se nakupljene prašine i paučina po kutevima, a sredstvom za dezinficiranje očistite mobitel, slušalice, tipkovnicu, brave i ostale površine koje često dodirujete.

3.Uredite police

Posložite knjige na policama tako da vam one najpotrebnije budu uvijek na dohvat ruke. Uz pomoć usisavača i nastavka s četkom lagano možete usisati knjige na koje se nakupila prašina.

4.Uredite staklene površine

Osim prozora ne zaboravite očistiti i ostale staklene površine u uredu poput stolova, ogledala i okvira sa slikama.

5.Očistite pod

Na kraju usisajte ili prebrišite pod. Vodite računa o vrsti poda i koristite pravi vrstu sredstva za čišćenje. Ako imate tepih bilo bi ga poželjno povremeno oprati i osvježiti.

“Čistimo ne samo zato da bismo nešto učinili čistim, već zato da bismo osjetili sreću živeći u tavom okruženju.” Marie Kondo

Za ovakvo vam čišćenje ureda ne treba puno vremena, no ako ste prezaposleni i jednostavno ne stižete čišćenje obaviti sami, slobodno nas zovite upomoć! Sa zadovoljstvom ćemo vaš ured učiniti ugodnim mjestom za boravak i rad!