Povećajte produktivnost dobrom organizacijom radnog stola

Blog, Kućanski poslovi

Svi se ponekad zateknemo u poslovnom kaosu zahvaljujući kojemu naša produktivnost jednostavno nije na nivou na kojem bi trebala biti. U takvim trenucima potrebno je stati i uvesti reda u svoje okruženje – možete početi s čišćenjem i organiziranjem radnog stola, koji bi u svakom slučaju trebao biti ugodno, čisto i praktično mjesto želite li biti fokusiraniji i postizati bolje poslovne rezultate.

Evo nekoliko savjeta za bolju organizaciju radnog stola koji će sasvim sigurno djelovati pozitivno i na vašu produktivnost!

1. Odbacite sve nepotrebno

Sjećate se mog teksta KonMari čišćenje i spremanje – ideja radosti? Stručnjakinja Marie Kondo ističe kako je važno zadržati samo one stvari koje nas čine radosnima, stvari koje nam zaista koriste, a odbaciti sve ono što nam samo pravi nered ili izaziva nelagodu. Držite se tog principa i dok čistite radni stol!

Produktivnost / Kućanski poslovi
Izvor: Pixabay

2. Smisleno organizirajte

Sve ono što ste ostavili jer vam treba, koristi ili vas jednostavno čini sretnima organizirajte tako da vaš radni stol zadovolji i estetiku i funkcionalnost. Ono najvažnije držite na oku, tj. pri ruci, a hrpe raznovrsnih papira smisleno sortirajte kako biste se ubuduće mogli lakše snaći.

3. Učinite radni stol inspirativnim

Danas barem u svako doba dana putem interneta možete pronaći pregršt zanimljivih i inspirativnih ideja za uređenje doma i uredskog prostora. Potražite, primjerice, na Pinterestu ideje za uređenje radnoga stola i stvorite okruženje u kojem ćete se osjećati ugodno i koje će vas poticati na rad. Ukrasite svoj stol nekakvom malom biljkom, motivirajućim natpisima, slikama voljenih osoba i sl. Ali oprez – nemojte si u potpunosti zakrčiti radni prostor sad kad ste ga konačno doveli u red!

Produktivnost / Kućanski poslovi
Izvor: Pixabay

4. Uložite u dobar uredski pribor i namještaj

Različite vrste praktičnih posudica, podložaka i fascikala mogu vam uvelike olakšati organizaciju radnog stola. Sve ono što vam svakodneno treba držite na samom stolu, a sve ono što rijetko koristite pospremite u ladice. Koš za smeće također bi trebao ići uz svaki dobro organiziran radni stol. Važno je imati kvalitetan radni stol koji odgovara vašim potrebama, a još važnije je imati dobru radnu stolicu.

Želim vam ugodan i produktivan tjedan!