Mali vodič za čistu kupaonicu

Blog, Kućanski poslovi
Mali vodič za čistu kupaonicu
Mali vodič za čistu kupaonicu

Svi želimo čistu i urednu kupaonicu koja bi bila oaza opuštanja i uživanja u koju ulazimo nakon dugog dana. Također, svi znamo kako to ponekad zna biti teško, prljavština se može uvući u fuge između pločica, bakterije se zadržavaju na površinama, a i neugodni mirisi nisu rijetki. Stoga smo odlučili osmisliti mali vodič za čistu kupaonicu, jer malim i svakodnevnim trikovima možete doći do svoje oaze.

  1. Redovito provjetravajte kupaonicu kako biste se riješili suvišne vlage koja je najčešći uzročnik neugodnih mirisa i bakterija.
  2. Pločice na površinama možete lako očistiti i dezinficirati pomoću domaćih sredstava za čišćenje.
  3. Školjku čistite pomoću sode bikarbone: jednostavno ju uspite u školjku i pustite da reagira s vodom nekih sat vremena te potom oribajte. Četku je potrebno redovito čistiti; iznad školjke ju pospite izbjeljivačem te pustite da odstoji neko vrijeme. Potom držač napunite vodom i sapunicom u njega uronite četku te nakon nekog vremena izbacite vodu.
  4. Umivaonik također očistite s pastom od sode bikarbone, a za svakodnevnu dezinfekciju koristite prirodni dezinficijens
  5. Kupite ili sami izradite kutije za sav kupaonski pribor i ručnike ;na taj način ćete uštedjeti na prostoru i olakšati si čišćenje inače nedostupnih površina.
  6. Osim što unose boju i živost u interijer, biljke također pročišćuju zrak, pa razmislite o stavljanju nekih u kupaonu.
  7. Redovitost je ključ uspjeha! Svakodnevnim dezinficiranjem i čišćenjem umanjujete vjerojatnost nastanka kamenca te skupljanja bakterija i neugodnih mirisa.
  8. Za kraj, da bi vaša oaza u potpunosti bila oaza, pripremite sami potpuri: u keramičku zdjelicu ubacite latice sušenog cvijeća, sušenu naranču, lavandu ili šišarke bora te ukapajte par kapi eteričnog ulja po izboru. Prirodno, higijenski i dugotrajno.

 

Nadamo se da će vam se svidjeti naš mali vodič te da ćete uživati u svakom koraku! Ukoliko vas zanima više o pripremi potpuri-a ili nekog sredstva za čišćenje, slobodno nam pišite, rado ćemo vam pomoći.

A do tada, pratite i dalje našu stranicu, uskoro ćemo pisati novi vodič temeljen našim dugogodišnjim iskustvom.

Čitajmo se!