Očistite um i spojite se sa svojom intuicijom

Blog, Lifestyle
Očistite um i naučite slušati intuiciju Foto: Photopin

Svi smo mi intuitivna bića, bili toga svjesni ili ne. Intuicija je uvijek prisutna te nam često nudi podršku u situacijama u kojima ne znamo koja je odluka ona ispravna. Ona može biti osjećaj, vizija, glas ili jednostavno saznanje da je nešto tako kako jest.

No, što kada intuicija zakaže? Što kada izgubimo onaj tihi glasić koji nas tako nerijetko čuva od pogrešnih odluka? Je li on zauvijek izgubljen? Naravno da ne. U ovakvim slučajevima nužno je da raspremite nakupljeni emocionalni nered i očistite um.

Kako bi vaš okoliš u kojem boravite bio čist i ugodan, za početak je bitno očistiti svoju ‘unutarnju kuću’. U nastavku vam donosim osam jednostavnih načina koje i sama prakticiram kako bih se vratila u ravnotežu.

1. Utišajte se
Smirite se. Odaberite mjesto na kojem vas nitko neće smetati. Sjednite u udobnu stolicu ili fotelju, zatvorite oči. Dišite polako, dubokim udasima i izdasima. Očistite um od svakodnevnih problema i fokusirajte se na svoje srce. To je pouzdan, ljubavi pun prostor u vašem tijelu sa samo jednom željom – voljeti. Zamislite polje ljubavi koje se širi iz vašeg srca i okružuje vas. Osjetite kako se svaka stanica u vašem tijelu puni ljubavlju i mirom. Prepustite se tom osjećaju, trenutno neka za vas ne postoji ništa drugo. Izvodite ovu vježbu kada god osjećate kako napetost raste u vama.

2. Odbacite loš teret
Sjetite se svega ili svakoga tko vas uznemirava ili s kime imate neriješene odnose i pokušajte to dovesti na čistac. Barem u sebi. Teško ćete postići unutarnju ravnotežu ukoliko postoje osobe kojima ne opraštate. Takvi osjećaji blokiraju nam tijelo, radost, oduzimaju slobodu.
Očistite um od ljudi koji vas sputavaju na putu do oslobođenja. Raščistite put za pozitivnu energiju opraštajući sve što do sada niste mogli. To je vrlo oslobađajući proces koji otvara nove dimenzije unutarnjeg mira i zadovoljstva.

3. Suočite se sa svojim strahovima
Glavni razlog naše uzrujanosti najčešće je strah. Bojimo se da se nešto događa ili će se dogoditi, da nešto loše prijeti nečemu do čega nam je stalo. Često strahove možemo pratiti natrag u prošlost do događaja iz djetinjstva.

Racionalizirajte svoje strahove. Strahovi iz djetinjstva često nas koče u zreloj dobi, a da toga nismo ni svjesni.

Ukoliko vam je teško suočiti se sa svojim strahovima, ili ne znate kako, potražite pomoć. Dobar terapeut će vas podržati i pomoći da se oslobodite od iracionalnih strahova te da se nosite s onim realnima.

4. Transformirajte svoje strahove
Nebitno je vjerujete li u Boga, energiju, ljubav, svjetlost ili nešto treće, okružite se tom iscjeljujućom energijom i neka ona ponese teret vaših strahova. Fokusirajte se na energiju vaših strahova i pustite ju neka ode od vas, da se transformira u pozitivan potencijal.
Kada god osjetite strah, prakticirajte korak broj jedan s ovim.

Opustite se u miru i tišini i zamolite energiju kojoj vjeruje da preuzme vaše strahove.

5. Odvojite se od ishoda
Jedna od najvećih prepreka na putu do iscjeljenja naše intuicije je naša osobna volja. Intuicija nam uvijek govori istinu, a ne ono što želimo čuti. Naša želja za pozitivnim ishodom često će ugušiti našu intuiciju. Zbog toga je važno odvojiti se od želje za rezultatom i prihvatiti da život ima svoje uspone i padove. Korist od primanja neželjenih ili negativnih informacija od strane vaše intuicije omogućuje vam da se pripremite na potencijalno loš ishod i zato ju ne treba gušiti.

Očistite um od želje za pozitivnim ishodom i fokusirajte se na ono što vam govori vaš unutarnji glas.

Očistite um, svoju unutarnju kuću, kao što čistite kuću u kojoj živite Foto: Photopin
Očistite um, svoju unutarnju kuću, kao što čistite kuću u kojoj živite Foto: Photopin

6. Očistite fizički nered
Izaberite sobu, prostor, ladicu ili ormar i očistite ga. Riješite se stvari koje niste koristili unazad godinu dana. Uklonite sve, očistite površine i pažljivo i promišljeno vraćajte stvari za koje ste sigurni da vam trebaju.

Kao što reciklirate ili donirate stvari koje su stare ili vam više nisu drage, tako je nužno da se odvojite i od stvari za koje niste sigurni trebaju li vam. Stvari koje čuvate, a da ne znate razlog. Stvari koje vam zatrpavaju prostor, one koje će vam ‘jednom trebati’. Neće. Oslobodite prostor.

Sada kada je vaš prostor raščišćen, dopustite pozitivnoj energiji da zaplovi njime. Izgovorite molitvu ili zapalite mirišljavi štapić. Učinite bilo što što vas čini smirenim i sretnim i dopustite pozitivnoj energiji da zavlada vašim prostorom očišćenim od onoga što vam ne treba.

7. Pitajte
U svom pročišćenom domu, nakon što ste oprostili, suočili se sa svojim strahovima i odvojili se od očekivanja pozitivnih ishoda, umirite se, očistite um od svega i pitajte sami sebe sve što želite znati. Ne brinite zbog odgovora, otvorite svoje srce, budite mirni i strpljivi. I odgovori će doći sami od sebe.

8. Slušajte
Vaša intuicija ne nosi sat. Ona nije motivirana hitnošću, očajem ili ponavljanjem. Ustvari, sve nabrojano upravo će ju omesti. Da biste bili u doticaju sa svojom intuicijom, bitno je njegovati unutarnji spokoj. Naravno da ne postoji samo jedan način na koji naša intuicija razgovara s nama, ali uvijek će naći način da ju razumijemo. To može biti kroz slike, boje, osjećaje, pa čak i snove.

I zato je bitno da budemo otvoreni i naučimo kako naša intuicija komunicira.

Eto dragi moji, nadam se da će vam ove jednostavne metode pomoći da očistite svoj um, svoju ‘unutarnju kuću’ i povežete se sa svojom intuicijom. Jer ipak, ona je naš anđeo čuvar i naša najbolja prijateljica. Ne kočite ju i ne zanemarujte. Dopustite joj da vas vodi i savjetuje i postići ćete odličan balans svoga uma i tijela.