In Blog, Kućanski poslovi

Za danas sam pripremila malo zabave na temu kućanskih poslova, obzirom da sam i sama već lagano umorna od konstantnog čišćenja i pripremanja kuće za blagdane. Kao i svi, i ja imam svoj najomraženiji kućanski posao koji uvijek nekako odgađam, dok ne dođe konačno vrijeme da se i s njime uhvatim u koštac. Kažu da način na koji čistimo svoj dom mnogo otkriva o našem karakteru, pa krenimo redom…

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: čišćenje kutije s mačjim pijeskom

Vi ste: pod izuzetnim stresom
Iako ćete teško naći osobu koja kutiju s mačjim pijeskom čisti s posebnim veseljem, većina ljudi učiniti će to bez odgađanja.
Ukoliko duže odgađate pražnjenje kutije s mačjim pijeskom, prilično je očito kako vam njen neugodan miris ne pričinjava veliki problem ili ga možda niti ne zamjećujete.
Ako je to doista tako, možda je vrijeme da uzmete stanku i razmislite o odmoru, ha?

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: čišćenje kade

Vi ste: spontani
Fraza ‘dugoročno planiranje’ inspirira vas… da prevrćete očima.
Nikada nećete shvatiti ljude koji ne mogu zamisliti život bez svojih planera obzirom da kroz život idete dan po dan radujući se svakodnevnim novim uzbuđenjima koja on nosi.
Zašto biste pobogu ribali kadu (iako, da… prilično je odvratna) kada ima toliko puno zabavnijih stvari koje možete raditi umjesto toga!

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: organizacija ormara

Vi ste: optimist
Sa svakom promjenom godišnjeg doba dobijete naglu potrebu napraviti raspored u vašem ormaru kako biste odjeću prilagodili vanjskim temperaturama. I ta vas potreba drži otprilike dvije minute nakon čega odete i radite nešto sasvim drugo.
U ormaru držite traperice koje ste nosili u srednjoj školi skupa sa skupim dizajnerskim odijelima i pletenim šalom vaše prabake, ali sigurni ste da će doći prilika kada ćete sve te komade moći nekako iskoristiti.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: pranje suđa

Vi ste: kreativni
Obožavate kuhati i isprobavati nove kulinarske recepte ostavljajući za sobom tone i tone neopranih zdjela, tava i ostalih kuhinjskih pomagala.
U stanju ste provesti sate isprobavajući najnoviji recept, ali čak vas ni perilica za suđe neće nagnati da se uhvatite u koštac s gomilom suđa koje ostaje iza vas.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: grabljanje lišća

Vi ste: individualac
Baš svake jesenske subote promatrate susjede kako predano grabljaju svoja dvorišta od nakupljenog lišća iz udobnosti svoje fotelje.
Za vas, borba protiv Majke Prirode je Sizifov posao i smatrate ju unaprijed izgubljenom.
Zašto biste pobogu potrošili savršeno dobar vikend na nešto poput grabljanja lišća?!
Usputne poglede vaših susjeda na neočišćeno dvorište samouvjereno ćete pozdraviti laganim kimanjem glave kao da govorite ‘brini svoju brigu’.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: slaganje rublja

Vi ste: pragmatični
Iako vam trpanje rublja u perilicu ne predstavlja apsolutno nikakav problem, onaj moment kada to isto rublje treba posložiti, u vama budi osjećaj tjeskobe.
Ne razumijete zašto biste pobogu morali uredno slagati rublje koje ćete ionako nakon sušenja morati ispeglati.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: čišćenje hladnjaka

Vi ste: perfekcionist
Neuredan perfekcionist nije oksimoron . U stvari , ovaj fenomen češći je nego što mislite. Zašto? Zato što perfekcionist često neće učiniti nešto , osim ako je uvjeren da može to učiniti savršeno.
Taj zatrpani hladnjak govori vam da ne budete baš toliko strogi prema sebi.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: čišćenje prašine

Vi ste: realist
Istini za volju, prašina komotno može stati bok uz bok smrti ili plaćanju poreza – naprosto ne možeš pobjeći od nje.
Pa čemu se onda uopće zamarati njome kada ju je nemoguće pobijediti?
Radije ćete provesti svoj dan sortirajući ili bacajući stvari koje prašinu skupljaju – e, to je dobro potrošeno vrijeme.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: usisavanje

Vi ste: umjetnik
Dosadno, dosadno, i opet dosadno. Ljude koji uživaju usisavajući smatrate cijepljenima protiv osjećaja za dobru zabavu.
Svoje vrijeme radije ćete potrošiti na ples, slikanje ili pjevanje.
Pa čak i ako ste apsolutno očajni u tome.

Ako vam je najomraženiji kućanski posao: peglanje

Vi ste: vječito dijete

Pih, tko može zamisliti dijete da satima stoji i vuče peglu gore – dolje. Ma kakvi, em se treba stajati na jednom mjestu, em se može opeći. Za vas je peglanje potpuno gubljenje vremena jer toliko je toga zanimljivog oko vas čemu želite pokloniti svoju pažnju.  Jedina pegla za koju znate je očev prvi auto. Ne vidite poantu peglanja odjeće koja će se ionako nakon 10 minuta izgužvati. Birate materijale koje je nepotrebno peglati ili naprosto svima govorite za turbo zgužvani komad odjeće na vama ‘to je takav materijal’ ili ‘to se sada nosi’.

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search