In AirBnb, Blog

HomeExchange još je jedna usluga koju možete koristiti želite li više putovati, a za to ne potrošiti mnogo novca. Srećom pa je to još jedan servis, uz Booking.com o kojem sam već pisala, a koji je na hrvatskom jeziku. Ovo označi da je oglašavanje i snalaženje na stranici uvelike olakšano.

HomeExchange vam nudi mogućnost zamjene kuće ili stana s ljudima iz preko 150 zemalja svijeta. U svojoj bazi imaju oko 65.000 izlistanih oglasa. Dakle, doista se ima što izabrati! HomeExchange ima mnoštvo kategorija, primjerice razmjena domova osoba koje obožavaju životinje, potom onih koji su ludi za umjetnošću, jahti i brodova, kuća isključivo za odmor i da ne nabrajam dalje. Najbolje je da sami kliknete na stranicu https://www.homeexchange.com/hr/ i pogledate šaroliku ponudu.

HomeExchange – kako funkcionira zamjena

Sve je vrlo jednostavno i bez skrivenih troškova, glavobolja i zavrzlama. Trenutno HomeExchange ima ponudu – 14 dana besplatno. Dakle, možete se registrirati na ovom servisu i oglasiti svoj stan ili kuću za zamjenu potpuno besplatno. Nije li to odlično? Nakon što prođe tih testnih 14 dana, ako vam se servis i dalje sviđa, mjesečna članarina iznosi svega 39,99 kuna. Kada pronađete kuću ili stan koju biste željeli zamijeniti sa svojom, a to drugim vlasnicima također odgovara, nema dodatnih troškova zamjene. Morate platiti jedino put do željene destinacije!

Nakon registracije morate oglasiti svoj prostor kojeg želite zamijeniti. Morate napraviti dobre fotografije svog smještaja te ga opisati. Također trebate napisati kada vam odgovara zamjena, dakle kojeg datuma u kalendaru, ali i na koji vremenski period. To može biti samo za vikend, za cijeli tjedan, dva tjedna, mjesec ili koliko već želite. Kad malo bolje razmislite o ovome, past će vam beskrajne ideje o novim putovanjima pomoću servisa HomeExchange!

Kada se registrirate dobivate mogućnost kontaktiranja svih ostalih oglašavača na ovoj bogatoj platformi. Možete unijeti destinaciju na koju biste željeli otputovati i pretražiti ima li ondje netko tko traži zamjenu u istom periodu kada i vi. Ako pronađete takav smještaj, kontaktirajte oglašivača. Ako se i njemu sviđa vaša ponuda i vrijeme razmjene domova, ‘pada’ posao! Isto vrijedi i kada vas netko kontaktira radi zamjene. Tek kada se obje strane slože o zamjeni, možemo reći da je stvar zaključena.

Imate li problema s objavljivanjem svog smještaja, možete se obratiti operaterima servisa HomeExchange koji će to učiniti umjesto vas.

Pretraživanje smještaja također je veoma jednostavno. Na početnoj stranici sustav vas odmah pita: ‘Kamo želite putovati?’ Upišite grad koji vas zanima. Nakon toga će vas još pitati koliko vam treba spavaćih soba.  Želite li dodatno proširiti svoju pretragu, kliknite na ‘Više filtara’ te ovdje možete unijeti dodatne stvari koje su vam bitne, primjerice ako tražite smještaj u kojem su ljubimci dobrodošli, u kojem se smije pušiti, koji su prikladni za djecu i tako dalje.

HomeExchange – od pedesetih na ovamo

Fraza koja je svojevrsna krilatica ovog sustava glasi: ‘Ostani u mom domu dok sam ja u tvom’. Zanimljivo je da se ovakav sustav ‘low – budget’ putovanja pojavio još pedesetih godina prošlog stoljeća. Međutim, tek devedesetih godina, rastom interneta, doživljava svoj pravi procvat.  Danas neka predviđanja kažu da zamjena/razmjena domova godišnje bilježi rast od visokih 15 do 20 posto!

Jednostavno sučelje - HomeExchange Foto: HomeExchange

Jednostavno sučelje – HomeExchange Foto: HomeExchange

Ovaj sustav zamjene domova danas je veoma popularan. Činjenica da postoji i na hrvatskom jeziku govori dovoljno i o njegovoj popularnosti u Lijepoj našoj.  Mnogi na ovaj način sa znatno manje novca vide sasvim nove dijelove svijeta, svijeta kojeg inače ne bi imali priliku vidjeti. Primjerice, u Sjedinjenim Državama HomeExhange je toliko popularan da je procijenjeno da se po jednom putovanju može uštedjeti i do 5,000 dolara!  Također, preko Velike Bare ovaj način zamjene domova često postaje stalan, točnije – dvije obitelji zamjene domove za stalno, budući su morali promijeniti adresu zbog školovanja, poslova ili sličnih razloga.

Eto, dragi moji, nadam se da sam vam dala još jednu ideju kako uštedjeti, a putovati. Ako ste se odlučili za korištenje servisa HomeExchange, ne zaboravite da je čistoća jedan od glavnih preduvjeta za lakši pronalazak zainteresiranih za zamjenu. Zato držite svoj dom čistim i urednim.

 

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search