In AirBnb, Blog

Popularan  način putovanja i stjecanja novih iskustava je Airbnb smještaj. Do sada sam mahom pisala o tome zašto biste vi, ako imate viška sobu ili kakav neiskorišteni stan trebali iznajmiti taj smještaj preko Airbnb servisa. Međutim, danas ću pisati o tome zašto biste i vi trebali isprobati putovanja preko Airbnb servisa. Primjerice – zašto ne već ovih blagdana?

Upravo su blagdani pravo vrijeme za putovanja. Diljem Europe, ali i svijeta velik je broj najrazličitijih božićnih sajmova, a Airbnb smještaj može vam pomoći u tome da osjetite barem neki od njih i barem na nekoliko dana, ako već ne možete na dulje.

Airbnb smještaj voljet ćete zbog:

  • Lokacije – na stotine i tisuće je lokacija izlistanih na ovom popularnom servisu. Možete birati prema svojim preferencijama, prema tome putujete li s djecom ili bez njih, s ljubimcima ili bez njih, želite li užurbanu gradsku vrevu ili pak neki miran kutak u prirodi. Ako vas nerviraju niske temperature u našem podneblju, možete za blagdane otići u neko toplije mjesto. Izbor je vaš, a izbora je doista mnogo, čime cijela ova priča postaje još zanimljivija.
  • Troškova – putovanja obično iziskuju mnogo novca. S Airbnb sustavom troškovi se znatno smanjuju jer je ponuda šarolika, a to je u konačnici dobro za tražitelje smještaja.  Troškovi putovanja u ovo doba blagdana još su veći ukoliko se odlučujete za razne turističke agencije. Airbnb smještaj može postati spas za vaš novčanik. Samo birajte pomno i staloženo.
  • Zbog osjećaja ‘home sweet home’ – Airbnb smještaj, za razliku od hotela i običnih turističkih apartmana daje  taj osjećaj ‘kuće daleko od kuće’.  U Airbnb servisu većina  smještajnih jedinica zapravo su sobe, što znači da postajete dio neke obitelji. Obiteljski osjećaj, osjećaj topline je ono što korisnici ovog servisa iznimno cijene i upravo iz toga razloga mu se uvijek iznova vraćaju.
  • Zbog personaliziranog odnosa – pri komunikaciji za bukiranje smještaja obično kontaktirate s vlasnikom nakretnine, dakle s onim tko ondje živi. Možete pitati mnogo pitanja i istražiti sve što vas zanima prije nego  se odlučite. Sada, u vrijeme blagdana, veoma su važne božićne dekoracije pa s vlasnikom i to možete prijeći prije nego se odlučite. No, vjerujte, svaki dobar Airbnb domaćin, potrudit će se napraviti pravi ugođaj za svoje goste ma u koje doba godine došli, a posebice sada, u vrijeme božićnih blagdana.
Airbnb smještaj može vas odvesti do najpoznatijih božićnih sajmova Foto: Photopin

Airbnb smještaj može vas odvesti do najpoznatijih božićnih sajmova Foto: Photopin

  • Zbog lakoće korištenja – Airbnb smještaj, i traženje i objava vlastitog smještaja, veoma je lagan posao. Oslanjajte se na fotografije i na kritike prijašnjih gostiju. Zapravo je malo načina za manevar, ako ih uopće i ima. Rizik putovanja preko Airbnb servisa je minimalan. Ako ste pomno birali svoj Airbnb smještaj, onda ga i nema. Najgore što se može dogoditi jest da Airbnb domaćin otkaže smještaj, ali i tada postoji rješenje. Airbnb administratori će vam u takvim slučajevima pomoći da pronađete sličan, zamjenski smještaj.

Eto, dragi moji, možda vas ovaj moj članak potakne na više putovanja i korištenje Airbnb smještaja. Ako ne sada, za vrijeme božićnih blagdana, onda možda kasnije, tijekom godine. Budući je sve dostupno jednim klikom miša, šteta je da se ne iskoriste njegove blagodati, zar ne?

 

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search