In Blog, Malo poduzetništvo
  • IDEJA I VIZIJA

Za malo vam je poduzetništvo potrebna prvenstveno ideja i vizija. Možda nemate originalnu ideju – neka vas to ne brine. Neki od najuspjelijih poduzetničkih pothvata zasnovani su na idejama koje su odavno u društvu bile prisutne i provođene u djelo. Originalna ideja nije automatska garancija uspjeha.

  • TRŽIŠTE

Vaša poslovna ideja trebala bi imati odgovore na neka od najvažnijih početnih pitanja – koji proizvod ili uslugu planirate predstaviti na tržištu; kome su namijenjeni; koje probleme ili potrebe vaš proizvod ili usluga rješavaju; na koji način ćete ih nuditi potrošačima. Budite sigurni da je vaša ideja isplativa – da je u skladu s vašim vještinama i interesima, da postoji tržište na kojemu će vaš proizvod ili usluga biti potrebni i da imate dovoljno potrebnih financijskih sredstava za početak poslovanja.

  • POSLOVNI PLAN

Potrebno je kreirati i poslovni plan koji predstavlja pisani dokument u kojemu su sadržane konkretne radnje koje ćemo poduzeti. Na taj način možemo temeljitije sagledati sve bitne činjenice vezane uz pokretanje malog poduzeća, ali i predstaviti svoju viziju poslovnim suradnicima i mogućim budućim investitorima.

  • MARKETINŠKA STRATEGIJA

Za malo poduzetništvo bit će vam svakako potrebna i marketinška strategija koja uključuje brigu o željama i potrebama potrošača, brigu o samom proizvodu ili usluzi (dizajn, prilagođenost, razvoj), o identifikaciji ciljnog tržišta, cijenama, distribuciji, komunikaciji itd.

  • INTERNETSKA STRANICA

Bez obzira kojem godištu pripadala vaša ciljna skupina, internetom se danas služe gotovo svi. Dobro uređena web stranica s kvalitetnim sadržajem igra veliku ulogu u izgradnji dobre slike vašeg proizvoda u očima kupaca. Ukoliko je vaš internetski imidž prilagođen filozofiji vašeg proizvoda, te potrebama kupca, budite sigurni da će oni to znati cijeniti, te da će pri kupnji osjećati veću sigurnost, ali i biti spremniji izdvojiti veće novčane iznose.

Više o malom poduzetništvu i svemu što je za poslovni uspjeh bitno moći ćete pročitati uskoro u mojoj knjizi! Želite li dobiti obavijest o izlasku knjige, upišite svoju mail adresu u kontakt formu ispod ovoga teksta!

[zohoForms src=https://forms.zohopublic.com/zohodocs906/form/Prijavitesezaposebneponude/formperma/7JdGMMBA66e1Gaf4G74dk5kf1 width=100% height=350px/]

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search