In AirBnb, Blog

Ako još uvijek zazirete postati Airbnb domaćin, za to doista nema potrebe. I sama sam Airbnb domaćin ili, da se bolje izrazim, Airbnb  domaćica već neko vrijeme i zahvaljujući ovom servisu upoznala sam ljude iz raznih krajeva svijeta, a i račun mi nikad nije prazan. Treba se samo odvažiti i krenuti. Ako ste se i sami odvažili postati Airbnb domaćin (a toplo se nadam da su vam u tome pomogli moji postovi od prije!) evo nekoliko savjeta za sve one koji će postati Airbnb domaćini po prvi puta u životu.

Sobičak u kojeg inače ubacujete kutije i stare stvari koje ne trebate može postati dobar izvor zarade ukoliko se odlučite biti Airbnb domaćini.  Ovo vam je zapravo izvor prihoda koji ne zahtijeva mnogo truda, a može vam donijeti mnogo.

Mali vodič za sve koji su po prvi puta Airbnb domaćini

  • Napravite mnogo fotografija – dobre fotografije moraju pokazivati pravo lice smještaja kojeg iznajmljujete kao Airbnb domaćin. Dakle, fotografirajte i pokažite sve kako bi gost mogao točno znati što ga očekuje. Nemojte pretjerivati u isključivo lijepim detaljima kako biste sakrili one koji eventualno nisu. Nemojte uzimati fotografije iz drugih soba i staviti ih pod sobu koju iznajmljujete. Jedna od najgorih situacija je kada gost stigne, a prostor je drugačiji nego što je opisan i prikazan na Airbnb servisu.
  • Očistite i uredite prostor – prije fotografiranja, ali i prije dolaska  gostiju svakako dobro očistite prostor koji iznajmljujete kao Airbnb domaćin. Popravite sve što se da popraviti. Ako nemate mnogo novca za uređivanje, napravite osnovno, ali neka bude čisto i ispravno. Bolje je imati manje stvari koje su čiste i dobro rade nego pokvarene uređaje i prljave stvari koje se zbog prljavštine ne mogu ni koristiti. Surfajte profilima drugih Airbnb domaćina na Airbnb servisu i ‘ukradite’ ideje za dekoraciju prostora i njegovu prezentaciju.
  • Budite konkurentni – surfajte profilima drugih ljudi koji su oglasili svoj smještaj na Airbnb servisu te su u istom gradu ili mjestu kao i vi. Ponudite sličnu cijenu ili je čak smanjite dok ne krenete s poslom i dobijete prve pozitivne kritike.  Sjetite se i da je bitno u koje doba godine iznajmljujete smještaj kao Airbnb domaćin – za vikend može biti nešto skuplje, preko tjedna jeftinije, preko ljeta skuplje, u zimskim mjesecima jeftinije i tako dalje, kombinacije su beskrajne!
  • Postavite granice – kao Airbnb domaćin morate postaviti granice. Najbolje je napisati kućna pravila ili kako ih već volite nazvati te ostaviti na vidljivom mjestu kako bi ih gosti mogli pročitati. Nemojte biti previše popustljivi jer zna se – kad nekom daš prst, ode cijela ruka! Jest da vam oni plaćaju, ali svaka kuća ima svoja pravila pa tako i vaša. Dobra ideja je da ih upoznate s pravilima prije nego bukiraju smještaj, primjerice – mogu li povesti kućne ljubimce, mogli li pušiti u sobi i slično.
  • Iznenadite goste – košara dobrodošlice je odlična ideja, a u nju možete staviti kakvo voće, lokalni proizvod, bocu vina ili slično. I karte okolnih područja te brošure ustanova u blizini odlično će im doći.
4801768723_4dbda67a58_b

Dobar Airbnb domaćin sitnicama može iznenaditi svoje goste Foto: Photopin.com

  • Ne zaboravite na doručak – sjetite se da je BnB skraćenica za ‘bed and breakfast’ odnosno ‘krevet i doručak’. I ako se odlučite nekome za doručak servirati samo pahuljice s mlijekom, pomoći ćete toj osobi da se osjeća bolje i nešto uštedi jer se ipak obično radi o ljudima koji žele putovati na jeftiniji način.

Eto, dragi moji, kao što vidite, ništa od navedenog nije previše teško. Ako se odvažite biti Airbnb domaćin, upoznat ćete mnoge drage ljude, a s vremenom poželjeti postati i Airbnb gost te više putovati. Sve je veoma zabavno, vjerujte!

Na našem blogu možete doznati više i o tome kako objaviti Airbnb smještaj, kako dobiti kvalitetne Airbnb goste, što je Airbnb osiguranje, te kako pripremiti stan za Airbnb goste.

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search