In AirBnb, Blog

Došlo je vrijeme da vam predstavim još jednu uslugu za iznajmljivanje smještaja, a zove se HomeAway. Ovo je još jedan servis kojeg možete iskoristiti u svoju korist i pomoću njega zaraditi. Dakle, HomeAway vam daje mogućnost objave iznajmljivanja svog prostora . Budući se radi o servisu koji je poznat širom svijeta, povezat će vas s mnogo širim krugom ljudi nego što će vas povezati lokalni oglasnici. U konačnici to znači da će vaš oglas zamijetiti mnogo više ljudi, a time su i šanse za iznajmljivanje i zaradu mnogo veće.

HomeAway ima više od milijun izlistanih oglasa te operira u preko 190 država na svijetu.  Djeluje na 22 svjetska jezika (nažalost, hrvatski još nemaju, ali nadamo se da će s vremenom i naš jezik doći na red). Ono po čemu se HomeAway razlikuje od prijašnja dva servisa o kojima sam pisala (Airbnb i Booking.com) jest to da je specijaliziran za iznajmljivanje koliba, stanova, vila, dvoraca, ambara i kuća na selu.  Ovo mi doista golica maštu i otvara nove mogućnosti zarade, a nadam se i vama!

Oni koji traže smještaj preko servisa HomeAway mogu to činiti besplatno, dok oni koji svoj smještaj žele oglasiti za iznajmljivanje, moraju za to platiti određenu naknadu. HomeAway Inc. je nastao 2005. godine, sjedište mu je u Austinu u Teksasu (SAD).  Kompanije je tijekom vremena kupila razne lokalne web servise za iznajmljivanje smještaja te djeluje preko njih, odnosno dio su HomeAway obitelji. Također, od nedavno imaju i aplikaciju za mobilne telefone nazvanu GLAD (Glad To Have You)  preko koje iznajmljivačima smještaja omogućuju bolje predstavljanje.

Kako radi HomeAway sustav?

Prijašnjih godina iznajmljivači smještaja na HomeAway sustavu imali su samo jednu opciju, a ona je značila plaćanje naknade od 442 dolara za oglašavanje smještaja tijekom jedne godine. Danas se sustav promijenio pa imaju dvije opcije. Jedna je plaćanje godišnje naknade kao i do sada, s tim da postoje različiti paketi, a druga je plaćanje naknade od 10 posto za svaki buking smještaja.  Ovo se pokazalo kao odlična opcija jer se zabilježio rast od 20 posto u svega pet mjeseci otkad je prezentirana.

Registracija na HomeAway platformi nije komplicirana Foto: HomeAway.com

Registracija na HomeAway platformi nije komplicirana Foto: HomeAway.com

Želite li i vi izlistati svoj smještaj na HomeAway platformi, kliknite na: http://www.homeaway.com/ . Na desnoj gornjoj strani ekrana pronaći ćete kućicu ‘List Your Property’.  Nakon što je kliknete, otvorit će vam se stranica za prijavu. Morat ćete upisati svoje ime i prezime, broj telefona, email te državu iz koje dolazite.

Nakon toga otvorit će vam se stranica na kojoj ćete izabrati opciju plaćanja. Kao što smo naveli, možete plaćati 10 posto po bukingu ili izabrati jedan od paketa oglašavanja, s time da je najjeftiniji za sada 349 dolara godišnje. Ako izaberete prvu opciju, kasnije je možete promijeniti u jedan od paketa u trenutku u kojem želite, tako da za početnike preporučujem upravo nju. Ako ste izabrali opciju godišnjeg plaćanja, možete ju promijeniti kada godina istekne. Nažalost, u svemu ovome ima jedna ‘kvaka’, a ta je da opciju plaćanje naknade po bukingu možete koristiti samo ako imate broj računa u banci koja je smještena u Švicarskoj, Njemačkoj, SAD-u, Puerto Ricu, Nizozemskoj, Španjolskoj, Kanadi, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Portugalu, Austriji, Grčkoj ili Belgiji. Dakle, imate li dijasporu, u ovome vam može biti od pomoći! Za sve ostale tu su godišnji paketi.

I Zagreb je zastupljen na stranici HomeAway.com

I Zagreb je zastupljen na stranici HomeAway.com Foto: HomeAway.com

Ako tražite smještaj za unajmljivanje, sve je veoma jednostavno na platformi HomeAway. Na navedenoj stranici upišete destinaciju, broj gostiju te vrijeme dolaska i odlaska. I to je sve – možete pretraživati šaroliku ponudu i uživati u činjenici da plaćate samo cijenu smještaja, a HomeAway ne uzima nikakvu naknadu od vas!

Eto, dragi moji, nadam se da sam vam dala još jednu dobru ideju za dodatnu zaradu. Ili za putovanja. U svakom slučaju vrijedi razmisliti i pokušati. Jer tržište je doista veliko!

 

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search