In AirBnb, Blog

O Airbnb-u sam već dosta pisala na blogu, riječ je o online platformi putem koje na jednostavan i povoljan način možete pronaći smještaj u bilo kojem dijelu svijeta. Ukoliko ste Airbnb domaćin, onda će vas vjerojatno zanimati kako objaviti Airbnb smještaj, kako se snaći u ulozi domaćina prvi put, kako dobiti kvalitetne goste, zašto je dobro ugraditi pametne brave i što sve trebate znati o Airbnb osiguranju. Ukoliko tražite Airbnb smještaj, onda će vam osim informacija o tome što je zapravo Airbnb trebati i savjeti o tome što sve trebate provjeriti prije nego što se odlučite rezervirati smještaj preko ove platfore. Upravo o tome govorim u današnjem postu pa u nastavku donosim nekoliko korisnih savjeta sa stranice Flying the Nest.

1. Ima li stan sve što vam je potrebno?

Razmislite o tome što će vam sve biti potrebno tijekom boravka u iznajmljenom stanu ili kući i provjerite ima li nekretnina koja vam se svidjela sve to. Postoji li mogućnost spajanja na internet? Kakva je spavaća soba? Kakva je kuhinja?

2. Lokacija

Koliko će vam jednostavno biti putovanje od lokacije na kojoj ste smješteni do drugih lokacija koje planirate posjećivati? Dobro provjerite sve pomoću Google mapa i doznajte kakve mogućnosti imate po pitanju javnog prijevoza – busevi, tramvaji, podzemna, taksi itd.

Airbnb / Kućanski poslovi

Izvor: Pixabay

3. Provjerite osvrte/komentare (reviews)

Srećom, Airbnb nam omogućuje provjeru osvrta i komentara prijašnjih stanara koji su boravili u određenom stanu. Na taj način možete doznati kakvi su domaćini i stan ili kuća zapravo. Također, provjerite i one koji ostavljaju komentare kako biste bili sigurni da je riječ o relevantnim osobama.

Iako smo tek na pragu proljeća, možda ne bi bilo loše razmisliti o Airbnb-u kao odličnom rješenju za ljetovanje. O svom iskustvu ljetovanja preko Airbnba, ali i pogodnostima za iznajmljivače koji odluče koristiti ovu platformu govori i Mirna s bloga Lova do krova u tekstu Ljetovanje preko Airbnb – ljetovanje koje ostaje u sjećanju.

Dakako, ukoliko se odlučite iznajmljivati svoj stan na ovaj način, morate voditi računa o tome da vaša nekretnina bude uredna i oku ugodna kako biste privukli veći broj potencijalnih gostiju i kako biste mogli postaviti višu cijenu. Airbnb gosti bi vam mogli doći na kraće razdoblje, a prije svakog novog gosta nužno je ponovno urediti i počistiti stan, oprati posteljinu itd. Riječ je o obvezi za koju možda i nećete naći vremena u svojim pretrpanim rasporedima. Iz tog razloga servis za čišćenje Kućanski poslovi nudi usluge čišćenja, spremanja i peglanja iznajmljivačima kako bi na brz i profesionalan način pripremili vaš stan ili kuću za idućeg gosta!

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search