-->Louise L. Hay – započnite veliko pospremanje sobe života - Kućanski Poslovi
 In Blog, Lifestyle
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pretpostavljam da je većina vas već čula za jednu od najpoznatijih autorica knjiga za samopomoć Louise L. Hay. Oni koji nisu, imat će priliku upoznati se s njezinom životnom filozofijom putem jedne od njezinih najprodavanijih knjiga “Kako iscijeliti duh i tijelo”.

Sve ono o čemu Louise priča proizašlo je iz njezinog osobnog životnog iskustva, tj. iz uspješnog suočavanja s brojnim životnim problemima koji joj, unatoč svoj njihovoj težini, ipak nisu uspjeli uništiti duh već je iz njih izvukla ono najbolje – ne samo da je u potpunosti preokrenula svoj životni stil i na taj si način osigurala mir i blagostanje, već je i milijune drugih ljudi u svijetu potaknula da promjene perspektivu i da svu bol koja ih je u životu snašla, bila ona primarno psihičke ili fizičke prirode, sagledaju iz drugačije perspektive, te da promjenom načina razmišljanja, promjenom odnosa prema samima sebi, iscijele svoj duh i tijelo.

Louise L. Hay / Kućanski poslovi

Louise L. Hay. Izvor: http://www.louisehay.com/

Evo nekoliko ključnih savjeta iz knjige „Kako iscijeliti duh i tijelo“ koji su pomogli mnogima, a vjerujem da će i vama biti korisni pri pospremanju velike “sobe života”.

„Život je, zapravo, vrlo jednostavan: koliko dajemo, toliko i dobivamo.“

Louise tvrdi kako svojim načinom razmišljanja i osjećanja kreiramo svoja iskustva, niti jedna osoba, mjesto ili stvar ne mogu imati moć nad nama osim ukoliko im to sami ne dozvolimo. Naša podsvijest prihvatit će sve ono u što vjerujemo i to manifestirati pri svemu što u životu činimo. Primjerice, uvjeravate li sebe neprestano da ste nespretni, ta nespretnost će se neprestano pojavljivati u svemu što radite. Probajte o sebi razmišljati na drugačiji način i poradite na onome za što smatrate da je uzrokovalo vaše ranije nespretnosti (manjak pažnje, brzanje i sl.). Očistite se od negativnih uvjerenja kako biste samima sebi otvorili prilike za bolji i zadovoljniji život. Također, zapamtite da je vaša snaga uvijek u sadašnjem trenutku, ne opterećujte se prošlošću i ne plašite se budućnosti.

Louise L. Hay / Kućanski poslovi

Izvor: Pixabay

„Ogorčenost, kriticizam, grižnja savjesti i strah uzrok su svih naših problema.“

Negativni su osjećaji glavni uzrok naših problema i bolesti, a imamo ih obično zato što druge okrivljujemo za ono što nam se događa i što ne preuzimamo odgovornost za svoje vlastita iskustva. Načinom razmišljanja u život možete privući ljude koji će se odnositi loše prema vama i činiti vas još nesretnijima. Osobe koje nemaju samopoštovanja obično u život privuku različite vrste zlostavljača. Ključ zdravlja, psihičkog ali i fizičkog je ljubav prema samome sebi. Zavolite sami sebe da biste mogli voljeti druge i da bi oni mogli voljeti vas. Vrlo je važno očistiti se od svih negativnosti zaostalih iz naše prošlosti, a da bi to bilo moguće, morate biti spremni oprostiti – i sebi i drugima. Louise vjeruje da sve bolesti dolaze od nemogućnosti da se oprosti i od manjka ljubavi za samoga sebe.

Louise L. Hay / Kućanski poslovi

Izvor: Pixabay

„Ustanovila sam da, ako stvarno volimo sebe i ako se prihvaćamo tu gdje se nalazimo, sve nam polazi od ruke. Na svakom koraku događaju nam se mala čuda. Naše se zdravlje poboljšava, zaradimo više novca, imamo više sreće u ljubavi i iskazujemo sebe na kreativniji način. Sve nam se to događa bez mnogo napora. Ljubav prema sebi i prihvaćanje sebe, stvaranje osjećaja sigurnosti, povjerenja i zasluge privući će k nama više sreće – iskrenije ljubavi, novi posao, novo i bolje mjesto za življenje, čak će normalizirati i našu tjelesnu težinu.“ Louise L. Hay

Započnite veliko spremanje

Promislite malo o svojoj prošlosti, zapitajte se koja vas uvjerenja vode kroz život i pripremite se za veliko pospremanje. Što činite kad pospremate sobu? Vjerujem da neke stvari gledate s ljubavlju i brinete o njima (čistite ih od prašine, perete). Neke vam stvari jednostavno više ne služe i njih se rješavate. Ne uzrujavate se kad bacate staro smeće i sve ostalo što vam smeta i pravi nered. Tako se nemojte uzrujavati ni kada odbacujete stara uvjerenja koja ničemu ne služe i samo vam prave pomutnju u životu.

„Kada bi dijete odustalo pri prvom padu, ne bi nikada naučilo hodati.“

I zapamtite, za sve promjene koje želite vidjeti u životu treba vrijeme i strpljenje. Sasvim sigurno ćete puno puta posrnuti, pasti, ali se nakon toga nastojte ustati i ne odustati od sebe samih. Naučiti voljeti sebe, naučiti opraštati, naučiti živjeti bez negativnih misli – sve to jednako je bilo čemu drugome što pokušavate naučiti, uz koncentraciju, vrijeme i strpljenje, potrebna je praksa da bi postalo stvarnim dijelom vašeg života.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Podijeli članak s prijateljima:

Share
Recommended Posts
0

Start typing and press Enter to search